Ludus Web | Outlook mail | Print |Sitemap
 • 01 nov 2017
 • 02 nov 2017
 • 03 nov 2017
 • 04 nov 2017
 • 05 nov 2017
 • 06 nov 2017
 • 07 nov 2017
 • 08 nov 2017
 • 09 nov 2017
 • 10 nov 2017
 • 11 nov 2017
 • Forside
 • Nyheder
 • Er du ny elev efter sommerferien – så tjek her (klasselister mm.)

Er du ny elev efter sommerferien – så tjek her (klasselister mm.)

Oprettet torsdag, 01 juni 2017.

Kære nye elev

Vi glæder os rigtig meget til at byde dig velkommen d. 14. august 2017 kl. 7.55. Når du kommer ind på gymnasiet, vil vores elevambassadører (2.g  og 3.g elever) tage imod dig og hjælpe dig på plads i fællesarealet, hvor rektor vil byde jer velkommen. Når du møder første skoledag, skal du ikke være nervøs for, hvordan de andre elever tager imod jer nye elever. Der er tradition for, at 2. og 3.g eleverne tager pænt imod de nye elever med sang, klapsalver, uspiselige vingummifrøer, men der er ingen, der modtages med vand. I pauserne vil der være et bord til hver klasse, hvor alle klassens elever kan være, men man må selvfølgelig også meget gerne blande sig.

Resten af den første skoledag er en blanding af introtimer, hvor I skal lære hinanden og skolen at kende, og almindelige undervisningstimer. Dagen sluttes af med sang og dans. Husk en stor taske til de nye bøger.

Der er et introduktionsbrev på vej til dig med posten.

God sommer

Tonny Hansen, Rektor

Introforløbet

I den første periode frem mod efterårsferien vil der være forskellige aktiviteter, der dels introducerer dig til livet som gymnasieelev og dels ryster jer sammen i klassen og på tværs af årgangen. Den 25. august er der en fælles eftermiddag med aktiviteter for hele årgangen, hvorefter dagen sluttes af med en introfest om aftenen - kun for 1gérne og vore elevambassadører.

Klasselister

Du kan se, hvem du skal gå i klasse med her:

pdf1-a.pdf
pdf1-b-.pdf
pdf1-c-.pdf
pdf1-d-.pdf
pdf1-e-.pdf

Klasseteam

Til hver klasse er der tilknyttet et klasseteam, der bl.a. står for de forskellige introaktiviteter, og elevsamtaler i efteråret. Klasseteamet består af tre af klassens lærere:

1a: Anders Winther (AW), Signe Begtrup (SB), Christian Brander (CB)

1b: Niels Hansen (NH), Betina Holmgård (Bt), Allan Wiuff Korsholm (AK)

1c: Bjarke Christensen (BC), Marie Louise Lindsay (ML), Hans Henrik Aggerholm (HA)

1d: Thomas Huus L. Nielsen (TL), Jesper Vagn Andersen (JV), Mette Hauge Krabbe (MH)

1e: Henriette Gohr Lauridsen (HL), Leif Jepsen (JP), Jens Jørgensen (JJ)

Du kan se gymnasiets lærere her: http://www.rkbgym.dk/kontakt/laerere 

Makkerpar

Det er vigtigt for os, at alle får en god og tryg start på de tre år på gymnasiet, og derfor arbejder vi med en makkerpar-ordning i den første periode frem mod efterårsferien. Du vil i starten derfor opleve, at I bliver delt ind i makkerpar, hvor I har nogle konkrete opgaver i forhold til at hjælpe hinanden til en god start. Når man er makker, sidder man sammen i timerne og tager f.eks. udleverede materialer til makkeren, hvis denne skulle være fraværende. Man er ikke makker med den samme i hele perioden, for der dannes nye makkerpar flere gange, sådan at I har mulighed for at lære hinanden at kende.

IT

Du får i forbindelse med undervisningen brug for en computer, men på skolen får du login til office365, sådan at du har hele Office pakken, mens du går på gymnasiet. Du skal desuden regne med at skulle købe nogle fagspecifikke programmer f.eks. som afløsning for lommeregner. Skal du ud og købe ny computer, skal du sikre dig, at computerens WIFI understøtter AC. Spørg i butikken, hvor de sikkert kan hjælpe dig.

IT

Hvis din nuværende computer ikke understøtter AC, kan det løses ved at købe en WIFI-USB, men det kan du roligt vente med, til du er startet på gymnasiet, for her kan du få råd og vejledning hos skolens IT-medarbejder Michael Brandt.

Du får også et unilogin, som du kan bruge til at få adgang til Gyldendals røde ordbøger.

Du kan printe dine opgaver på skolen og skal derfor betale 300 kr., der ud over print også dækker kopier i dine tre år på skolen.

Skema

I starten af august vil du kunne se dit skema her: www.rkbludus.rkbgym.dk under skemaer – vælg din klasse.

RINGKJØBING GYMNASIUM FORDI...

Læs om nuværende og tidligere elevers anbefaling af Ringkjøbing Gymnasium.

Se mere >

STUDIERETNINGER

Ringkjøbing Gymnasium udbyder 11 studieretninger.


Se mere >

Hvorfor - STX?

Se kampagnefilm udviklet af de
almene gymnasier: Hvorfor - STX?

Se film: Hvorfor - STX?  >

OPTAGELSE AF NYE ELEVER TIL 1G

RINGKJØBING GYMNASIUM
Sådan bliver du optaget på STX.


Se mere >