Ludus Web | Outlook mail | Print |Sitemap
 • 1
 • 02 nov 2017
 • 03 nov 2017
 • 04 JKN 4896 2
 • 05 JKN 4709 1
 • 06 nov 2017
 • forside slide musikal 7
 • 08 nov 2017
 • 9
 • 10 JKN 4407 1
 • 11 nov 2017
 • 12
 • 13

Klar til start!

Oprettet Torsdag, 07 August 2014.

Klar til start!
Så er vi ved at være klar til at tage imod de mange nye – og gamle – elever på mandag og tirsdag.

Håndværkere og pedeller har arbejdet i sommerferien for at gøre alt klart. Så der er nymalet mange steder, sat nye stole ind i nogle klasseværelser og renset gulvtæpper mv.

Sekretærerne har haft travlt med at få alt klart – klasselister, bøger til udlevering osv.

Der starter 145 nye i 1g på mandag, hvor de møder op sammen med 2g´erne. 3g´erne starter først tirsdag. Vi vil være ca. 405 elever i alt næste uge, så der er fyldt godt op.

På billederne kan i se, at alt er klart til jer. Gårdhaven, 1g området med ny kæmpesofa og 2g/3g området.

Vi glæder os til at se jer – både nye og gamle – så gymnasiet igen bliver fyldt med liv og glade dage – og masser af hårdt arbejde!

Faglighed og fællesskab!

OBS! ”Husk store tasker til de mange nye bøger”.De fire første studenter sprang ud - Tillykke!

Oprettet Mandag, 23 Juni 2014.

De fire første studenter sprang ud - Tillykke!
De fire første studenter sprang ud - bogstaveligt talt - her til morgen kl. 8.35. De hejste i fællesskab flaget og så meget glade ud. Familierne stod klar til at tage imod dem og give dem huen på.

De fire er - fra v. : Mathias Jacobsen, Line Pooja Myrhør Vestergaard, Tobias Frej Noesgaard Christensen og Karoline Kjær Haubjerg.


Op i sofaen . . .

Oprettet Torsdag, 19 Juni 2014.

Op i sofaen . . .
1g eleverne har længe ønsket sig deres egen sofa til deres pauseområde. 
Den kom så i denne uge og er allerede blevet taget i brug, som det ses på billederne, hvor eleverne slænger sig i den nye sofa.  
Mon ikke de kommer til at savne den, når de om ikke ret længe flytter over i 2g området?

Forår og eksamenstid på Ringkjøbing Gymnasium

Oprettet Onsdag, 28 maj 2014.

Forår og eksamenstid på Ringkjøbing Gymnasium
I_sidste uge begyndte studentereksamen 2014. Den første skriftlige eksamen var traditionen tro Dansk Stil.

I næste uge slutter de skriftlige eksamener på onsdag, og derefter starter de mundtlige eksamener om fredagen.

Årets første studenter "udklækkes" mandag den 23. juni, kl. 8.30 – og derefter springer de ud – én for én..

Efter en hård eksamenstid vil studenterne anno 2014 traditionen tro drage til en festlig studentermiddag, onsdag den 25. juni.

Foto: Afgangseleverne til skriftlig eksamen i hallen.

Pust fra junglen

Oprettet Fredag, 09 maj 2014.

Pust fra junglen
Heftig og kulørt musik fyldte gymnasiet

Fredag den 9. maj havde gymnasiet besøg af Pierre Dørge og New Jungle Orchestra, som i 4. lektion gav os alle et brag af musikalske sanseindtryk fra hele verden.

Orkestrets drive og humør forplantede sig til publikum, der ikke blot klappede med, men også sang med på diverse vestafrikanske og indiske sprog.

Det passede godt ind i skolens liv med et festligt fællesarrangement som skoleårets sidste og samtidig en slags optakt til elevfesten samme aften. Her bliver musikken nok noget anderledes; men det er netop et af formålene med fællesarrangementer at præsentere eleverne for bl.a. musik, som de måske ellers ikke ville kende.

Efter en velfortjent frokost deltog det 10 mand store orkester i en workshop med gymnasiets 2g-elever med musik som studieretningsfag.

Se nogle herlige billeder fra dagens musikalske festfyrværkeri:


ForårsKoncertCafé ramte tonerne!

Oprettet Onsdag, 07 maj 2014.

ForårsKoncertCafé ramte tonerne!
Musiklærerne beretter dette fra fredagens "ForårsKoncertCafé":

"Klokken er 14:00. Fællesarealet er fyldt med elever, der skal optræde. En stor flok supportere, bestående af forældre og kammerater, er klar til at huje og klappe og til at starte weekenden med et par timers livemusik! Musikken indtages suppleret med div. forfriskninger fra Ediths Café. Stemningen til forårskoncerten er i top!

Vi starter med 1g'erne (C niveau)og ruster os med overbærenhed. Mange af dem har ikke prøvet det før, får vi at vide.

Men hov – herefter indtager den ene velsyngende sangerinde efter den anden scenen – akkompagneret af begynderbands, der gør det rigtig godt. De mandlige sangere er lige så overbevisende, så koncerten er skudt i gang med stort overskud. Der klappes og hujes.

2- og 3g (A niveau) har erfaringen og prøver kræfter med lidt sværere numre. Tempoet er højt. Det kræver præcision, og det lykkes for en række velfungerende bands. Der synges flerstemmigt, som det kræves, hvis der er flere sangere med i et nummer på A niveau.

Hvem er de bedste? Det er vanskeligt at vurdere, efterhånden som det ene band overgår det andet.

Et frækt 1g A niveau band overrasker alle ved at slutte koncerten med nummeret: "Tag og f... af"! De får det sidste ord – og en masse point på grund af charme, godt humør og en super musikalsk finale. Der hujes og klappes – og så er det weekend!"

Kameraet fangede disse pletskud:

Fysikelever udforsker solen

Oprettet Tirsdag, 29 April 2014.

Fysikelever udforsker solen
Fysikelever på Ringkjøbing Gymnasium var i formiddags ude i det flotte solskinsvejr, for en opgave skulle løses...

På billederne ses hvordan de var igang med at beregne solens diameter og døgnets længde.

Vasegården børnehave på besøg hos 1a

Oprettet Mandag, 28 April 2014.

Vasegården børnehave på besøg hos 1a
Vasegården børnehave har i den forløbne uge haft fokus på sundhed og bevægelse, så der er blevet løbet og leget ekstra meget.

Blandt andet har de været på besøg i 1a, som havde planlagt en lang række sjove og krævende aktiviteter. Der blev grinet og svedt en del – såvel blandt små som store børn.

Vi glæder os allerede til næste år!


FredagsCafé med sol og sommer

Oprettet Mandag, 28 April 2014.

FredagsCafé med sol og sommer

I fredags havde eleverne efter skoletid "FredagsCafé".

Humøret var højt: Solskin - grill og fællesskab!

Se her nogle herlige stemningsbilleder:

1a tog tyskerne med storm!

Oprettet Fredag, 11 April 2014.

1a tog tyskerne med storm!
Indholdsrigt udvekslingsbesøg i Brunsbüttel

Den 7.-9. april var 1a på udvekslingsbesøg i Tyskland, hvor de sammen med deres historielærer besøgte vores venskabsgymnasium i Brunsbüttel. Klassens elever arbejdede sammen med en tysk 1g-klasse om et fælles tema, National identitet og europæisk integration, og før eleverne gik i gang med det, undersøgte de den fælles dansk-tyske historie, som viste sig at se helt forskellig ud fra de to sider af grænsen.

Eleverne arbejdede i firemandsgrupper bestående af to danskere og to tyskere, og det var en spændende (og udfordrende) oplevelse. Resultaterne af deres arbejde blev præsenteret på engelsk, hvilket eleverne også klarede flot. Derudover blev der naturligvis også talt en del tysk.

Det faglige arbejde var temmelig krævende; men der var også tid til at være sociale. Det kom nærmest helt af sig selv, da eleverne boede privat hos de tyske elever. Ud over det faglige var formålet med projektet at styrke elevernes interkulturelle kompetencer, og det lykkedes til fulde. 1a var tydeligvis populære gæster, og vi glæder os til, at den tyske klasse kommer på genbesøg hos os til efteråret.

Læs også avisartikel om vores besøg i Brunsbüttel.


Forårskoncert på gymnasiet d. 2. maj

Oprettet Torsdag, 10 April 2014.

Forårskoncert på gymnasiet d. 2. maj
Koncertcafé på gymnasiet

Forårskoncerten kommer i år til at foregå fredag den 2. maj efter skoletid - kl. 14 til ca. 16 - i fællesarealet.

Her vil elevbands á 5-8 elever optræde med selvvalgte rytmiske numre for et publikum af pårørende, kammerater og lærere - og Edith fra kantinen vil sælge kager.

Der opføres musik, der er indøvet i undervisningen af de elever, der har valgt musik enten på A- eller C-niveau, og som skal kunne bruges i en eventuel eksamenssituation i juni. Her skal eleverne vise, at de selvstændigt kan indøve og fremføre et selvvalgt gruppenummer, hvor den enkelte elev i princippet bliver individuelt bedømt.

Da det for manges vedkommende er en uvant fornemmelse at optræde for et publikum, forsøger vi at gøre det på en gang mindre "farligt" - et cafearrangement i uformelle rammer - og mere forpligtende, idet der vil blive uddelt forskellige priser!

Vi ses til forårskoncertcafé den 2. maj!

Af: Jesper Vagn Andersen og Hanne Sloth Pedersen


Se fotos fra sidste års forårskoncet:

Kampsport på gymnasiet

Oprettet Mandag, 07 April 2014.

Kampsport på gymnasiet
Eleverne på Ringkjøbing Gymnasium har de sidste par uger haft forskellige kampsportdiscipliner, fx boksning, judo, sumobrydning og stunt. For de fleste elever var det første gang, at de prøvede kræfter med disse idrætsformer, men de gav den alligevel fuld gas hele vejen.

3g'erne har startet nedtællingen!

Oprettet Mandag, 07 April 2014.

3g'erne har startet nedtællingen!
Traditionen tro har 3g´erne begyndt deres nedtælling til deres sidste officielle skoledag den 20. maj, hvor deres eksamensplan offentliggøres. Denne dag får de alle at vide hvilke fag, de skal op i frem mod den sidste uge med eksaminer – uge 26 sidst i juni – hvor hierne bliver sat på de stolte hoveder efter deres sidste mundtlige eksaminer.

På billedet ses en gruppe 3g´elever foran de flotte skilte, som de har lavet til hver tilbageværende skoledag.

Stor søgning til 1g på Ringkjøbing Gymnasium!

Oprettet Tirsdag, 18 Marts 2014.

Stor søgning til 1g på Ringkjøbing Gymnasium!
Ringkjøbing Gymnasium har fået mange ansøgere til 1g .
140 har søgt om optagelse på Ringkjøbing Gymnasium til næste skoleår, og der er plads til alle!

"Vi er meget glade for den store søgning til 1g - der giver 5 klasser. Fantastisk, at så mange af egnens unge har set mulighederne på Ringkjøbing Gymnasium", siger Rektor Tonny Hansen.

Rektor vurderer, at årsagen til at så mange unge netop vælger en STX uddannelse skyldes, at det almene gymnasium er den bredeste og almendannende ungdomsuddannelse med noget for enhver interesse.

Hos os kan du får det hele: naturvidenskab, fem forskellige sprog – alle på A-niveau, samfundsfag og økonomi og alle de kreative fag musik, billedkunst, design og idræt.

Vi glæder os til at tage imod de mange nye elever!


Foto: 1g elever anno 2013

Historieekskursion med speed dating

Oprettet Tirsdag, 11 Marts 2014.

Historieekskursion med speed dating
1g'ere besøgte Jelling og Slesvig, hvor 1a mødte tyske venner

Fredag den 7. marts var klasserne 1a, 1d og 1e på historieekskursion til Jelling, Hedeby og Danevirke.

Meningen var, at eleverne skulle prøve at se de steder, som de beskæftiger sig med i forløbet "Danmarks tilblivelse", i virkeligheden, og det er jo også noget andet at have set Jellingestenene tæt på og at have gået langs Danevirke og kørt på Hærvejen.

Eleverne i 1a mødtes endvidere for første gang med den gymnasieklasse fra vores venskabsgymnasium i Brunsbüttel, som de i april skal på udvekslingsbesøg hos. De to klasser skal nemlig arbejde sammen om et projekt med "National identitet" som tema, og i biografsalen under Hedeby-museet havde deres historielærere derfor arrangeret en identitets-speed dating, hvor der blev dannet 14 firemandsgrupper med to danske og to tyske elever i hver. Herefter fulgtes de dansk-tyske grupper rundt og så museets samlinger.

Da det var dejligt vejr i Slesvig i fredags, stillede de 56 elever derefter op til gruppefoto i museets gård. Alt i alt var der tale om en spændende ekskursion med masser af faglighed og fællesskab.

Idrætsmekkaet "La Santa Sport" fik besøg af gymnasiet

Oprettet Tirsdag, 25 Februar 2014.

Idrætsmekkaet
I slutningen af januar drog 20 elever fra 3g, der alle har idræt B som valgfag, sammen med to lærere (Brian Boe og rektor Tonny Hansen) til idrætsmekkaet La Santa Sport på øen Lanzarote – en af de canariske øer.

Vi kom ned til ca. 18 graders varme og et spændende program, der bl.a. indeholdt en 40 km tur på mountainbikes i bjergene (vulkaner), 50 km på racercykel på landevejene, svømning, tennis, windsurfing, kajakroning, vægttræning, fitness og løb.

På den næstsidste dag gennemførte vi en mini-triatlon med 400 m svømning, 18 km cykling (heraf 8 km opad bakke) og 4,2 km løb. De hurtigste klarede det på lige godt en time.

De vedlagte billeder og filmen fortæller mere om turen, der fik alle i endnu bedre form og styrkede sammenholdet på dette valghold i idræt B.

Tak til idrætslærer Brian Boe for en veltilrettelagt, hård og givende tur.

Venskabsgymnasium fra Tyskland på besøg

Oprettet Onsdag, 19 Februar 2014.

Venskabsgymnasium fra Tyskland på besøg
Forrig uge havde vi besøg af  160 elever og 10 lærere fra vores tyske venskabsgymnasium fra Brunsbüttel.  De besøgte det vestjyske, hvor de boede i store sommerhuse i Vedersø.

Gæsterne besøgte os så i to grupper i løbet af to dage, hvor de bl.a. fik snakket en del med vores elever, der har tysk som andet fremmedsprog. 

Til april gæster vi så Brunsbüttel Gymnasium med et hold fra 1g.

 


 

Følg os på Facebook

 


 

Følg os på Instagram

 

RINGKJØBING GYMNASIUM FORDI...

Læs om nuværende og tidligere elevers anbefaling af Ringkjøbing Gymnasium.

Se mere >

STUDIERETNINGER

Ringkjøbing Gymnasium udbyder 11 studieretninger.


Se mere >

Hvorfor - STX?

Se kampagnefilm udviklet af de
almene gymnasier: Hvorfor - STX?

Se film: Hvorfor - STX?  >

OPTAGELSE AF NYE ELEVER TIL 1G

RINGKJØBING GYMNASIUM
Sådan bliver du optaget på STX.


Se mere >