Ludus Web | Outlook mail | Print |Sitemap
 • Flash 1
 • 02 nov 2017
 • Flash 3
 • Flash 4
 • 5
 • 06 nov 2017
 • 7
 • 8
 • Flash 9
 • 10
 • Flash 11
 • 12
 • Flash 13

Er du ny elev efter sommerferien – så læs her

Oprettet Mandag, 01 Juli 2019.


Kære nye elev


Vi glæder os rigtig meget til at byde dig velkommen d. 12. august 2019 kl. 7.55. Når du kommer ind på gymnasiet, vil vores elevambassadører (2.g) tage imod dig og hjælpe dig på plads i fællesarealet, hvor rektor vil byde jer velkommen. Der er velkomstbrev og klasseliste på vej til dig, så husk at tjekke postkassen.


Første skoledag

Når du møder første skoledag, skal du ikke være nervøs for, hvordan de andre elever tager imod jer nye elever. Der er tradition for, at 2. og 3.g eleverne tager pænt imod de nye elever med sang, klapsalver, uspiselige vingummifrøer, men der er ingen, der modtages med vand. I pauserne vil der være et bord til hver klasse, hvor alle klassens elever kan være, men man må selvfølgelig også meget gerne blande sig.


De første to timer er introtimer, hvor I skal lære hinanden og skolen at kende. Derefter er der to timer med undervisning, og efter frokost slutter I dagen af med nogle fælles aktiviteter.

Husk en stor taske til de nye bøger og tag din computer med.


Introforløbet

I de første uger vil der være forskellige aktiviteter, der dels introducerer dig til livet som gymnasieelev og dels ryster jer sammen i klassen og på tværs af årgangen. F.eks. er der fredagscafé kun for jer i den første uge og en overnatning i den anden uge fra torsdag til fredag. Den 30. august er der en fælles eftermiddag med forskellige aktiviteter for hele årgangen, hvorefter dagen sluttes af med en introfest om aftenen.

Kalender

d. 13.08:              Fotografering
d. 16.08:              Fredagscafé kun for 1.g-elever og elevambassadørerne
d. 22.08-23.08:   Overnatning på skolen
d. 30.08:              Socialt arrangement, der starter lige efter skole og slutter med en introfest kun for 1.g'ere og
                             elevambassadørerne
d. 10.09:              Socialt arrangement for klassen fra kl. 14 - 15.30

Klasseteam

I hver klasse er der tilknyttet en studievejleder og et klasseteam, der bl.a. står for de forskellige introaktiviteter, og elevsamtaler i efteråret. Klasseteamet består af tre af klassens lærere:

1a: Ulla Breinholt (UB), Christian Brander (CB), Peter Søgaard Rasmussen (PS),

1b: Lotte Haxen Østergaard (LH) Morten Abildgaard Knudsen (MA), Marie Louise Lindsay (ML)

1c: Søren Boesen Kjær (SK), Betina Holmgaard (Bt), Frank Knudsen (FK)

1d: Charlotte Trankjær (CT), Mette Hauge Krabbe (MH), Leif Jepsen (JP)

Du kan se gymnasiets lærere her: https://www.rkbgym.dk/kontakt/laerere 


Skema

Du skulle allerede nu kunne se dit skema her: www.rkbludus.rkbgym.dk under *skemaer – vælg din klasse.

Nedenfor kan du læse om makkerpar og IT.


Makkerpar

Det er vigtigt for os, at alle får en god og tryg start på de tre år på gymnasiet, og derfor arbejder vi med en makkerpar-ordning i den første periode frem mod efterårsferien. Du vil i starten derfor opleve, at I bliver delt ind i makkerpar, hvor I har nogle konkrete opgaver i forhold til at hjælpe hinanden til en god start. Når man er makker, sidder man sammen i timerne og tager f.eks. udleverede materialer til makkeren, hvis denne skulle være fraværende. Man er ikke makker med den samme i hele perioden, for der dannes nye makkerpar flere gange, sådan at I har mulighed for at lære hinanden at kende.

IT

Du får i forbindelse med undervisningen brug for en computer, men på skolen får du login til office365, sådan at du har hele Office pakken, mens du går på gymnasiet. Du skal desuden regne med at skulle købe nogle fagspecifikke programmer f.eks. som afløsning for lommeregner. Skal du ud og købe ny computer, skal du sikre dig, at computerens WIFI understøtter AC. Spørg i butikken, hvor de sikkert kan hjælpe dig.

IT

Hvis din nuværende computer ikke understøtter AC, kan det løses ved at købe en WIFI-USB, men det kan du roligt vente med, til du er startet på gymnasiet, for her kan du få råd og vejledning hos skolens IT-medarbejder Michael Brandt.

Du kan bruge dit UNI-login (fra folkeskolen) til at få adgang til Gyldendals røde ordbøger.

Du kan printe dine opgaver på skolen og skal derfor betale 300 kr., der ud over print også dækker kopier i dine tre år på skolen.

 


 

Følg os på Facebook

 


 

Følg os på Instagram

 

RINGKJØBING GYMNASIUM FORDI...

Læs om nuværende og tidligere elevers anbefaling af Ringkjøbing Gymnasium.

Se mere >

STUDIERETNINGER

Ringkjøbing Gymnasium udbyder 12 studieretninger.


Se mere >

Hvorfor - STX?

Se kampagnefilm udviklet af de
almene gymnasier: Hvorfor - STX?

Se film: Hvorfor - STX?  >

OPTAGELSE AF NYE ELEVER TIL 1G

RINGKJØBING GYMNASIUM
Sådan bliver du optaget på STX.


Se mere >