Ludus Web | Outlook mail | Print |Sitemap
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Ny rektor til Ringkjøbing Gymnasium

Oprettet Torsdag, 06 august 2020.

Bestyrelsesformand Inger Hauge er glad for, at Ringkjøbing Gymnasium nu kan offentliggøre, hvem der afløser Tonny Hansen, når han ved udgangen af august stopper som rektor efter at have stået i spidsen for Ringkjøbing Gymnasium i 15 år. Det bliver Lars Roesen, der efter 4 år som vicerektor på Europaskolen i Bruxelles nu vender tilbage til Ringkøbing. Lars Roesen er et velkendt ansigt i Ringkøbing og ikke mindst på Ringkjøbing Gymnasium, hvor han nåede at være i 20 år som henholdsvis underviser og del af ledelsen, inden han fik job i Bruxelles.

Bestyrelsesformand Inger Hauge understreger, at det har været et utrolig spændende forløb, hvor vi blandt de 19 ansøgninger, som gymnasiet modtog til stillingen, har mødt flere særdeles velkvalificerede ansøgere til jobbet som rektor. Det bekræfter mig i, at vi har et godt og stærkt gymnasium.

Vi glæder os til at byde Lars Roesen velkommen og bruge hans erfaringer fra Bruxelles til at trække verden endnu mere ind i klasselokalerne på gymnasiet, men også til at bringe hans mange internationale kontakter i spil, når vores elever drager ud i verden, udtaler bestyrelsesformand Inger Hauge. Desuden glæder jeg mig til, at den nye rektor skal implementere vores nye ambitiøse strategi og fortællingen om ’viden, verden og venner’ på Gymnasiet. Derudover har Lars et indgående kendskab til Ringkjøbing Gymnasium, ligesom han i Bruxelles har haft en central lederposition for over 200 lærere og ca. 2000 elever. Det giver ham et særdeles godt udgangspunkt for at fastholde og styrke Ringkjøbing Gymnasiums position som et sted med høj elevtrivsel og en rigtig god løfteevne, samt for at implementere vores nye strategi og på den måde bringe gymnasiet sikkert ind i fremtiden.

For fire år siden lå det ikke i kortene, at jeg skulle vende tilbage til Ringkøbing, udtaler Lars Roesen, men efter at have besøgt gymnasiet i forbindelse med skolens 40 års jubilæum, er det blevet klart for mig, at jeg i mit nuværende job netop savner den korte afstand til elever, forældre og medarbejdere, der kendetegner Ringkjøbing Gymnasium. Da stillingen som rektor blev slået op, var jeg derfor ikke i tvivl om, at det var jobbet, der kunne trække mig tilbage til Danmark, og det er en stor ære for mig, at bestyrelsen har vist mig den tillid at udnævne mig til gymnasiets tredje rektor. Ringkjøbing Gymnasium er ud over at være et rigtig veldrevet gymnasium et rigtig godt sted at være elev, fordi der er plads til forskellighed og fællesskaber på tværs af klasser og årgange, og fordi netop gymnasiets størrelse skaber en nærhed mellem lærere og elever. Det er helt centralt for mig, at vi fastholder gymnasiets evne til at rumme og udfordre den enkelte, samtidig med at vi naturligvis også skal flytte gymnasiet ind i fremtiden. Det er en opgave, som jeg glæder mig rigtig meget til at løfte i samarbejde med elever, ansatte og bestyrelsen. Nu vil jeg bruge sommeren på at få styr på bolig og flytning, ligesom jeg skal have afsluttet mit arbejde her i Bruxelles.
Lars Roesen tiltræder som ny rektor pr. 1.10.

Lars Roesen pressefoto ny rektor
Privatfoto: Lars RoesenJKN 2721
Foto: Tonny Hansen

 


 

Følg os på Facebook

 


 

Følg os på Instagram

 

RINGKJØBING GYMNASIUM FORDI...

Læs om nuværende og tidligere elevers anbefaling af Ringkjøbing Gymnasium.

Se mere >

STUDIERETNINGER

Ringkjøbing Gymnasium udbyder 12 studieretninger.


Se mere >

Hvorfor - STX?

Se kampagnefilm udviklet af de
almene gymnasier: Hvorfor - STX?

Se film: Hvorfor - STX?  >

OPTAGELSE AF NYE ELEVER TIL 1G

RINGKJØBING GYMNASIUM
Sådan bliver du optaget på STX.


Se mere >