Ludus Web | Outlook mail | Print |Sitemap
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fransk

Måske har du lyttet til sange af Maître Gims, været på ferie i Frankrig, set filmen De Urørlige, hørt om Napoleon eller set nyheder om terrorangreb i Frankrig eller De gule vestes oprør?
Fransk1
I fransk beskæftiger du dig med det franske sprog - du lærer at tale og skrive fransk - imens du studerer samfundsforhold, litteratur og kulturer i den fransksprogede del af verden.

Fransk er et vigtigt kommunikationssprog, som tales af 70 mio. i Europa og af 275 millioner mennesker på verdensplan fx i Belgien, Schweiz, Luxembourg Frankrig, mange lande i Afrika samt dele af Canada, Asien og Caribien. Desuden er fransk sammen med engelsk arbejdssprog i EU, og erhvervslivet i Danmark efterspørger flere, der kan sprog.

Hvis du kan lide engelsk, så kan du også let lære fransk, da sprogenes ordforråd ligner hinanden meget. Du kender også allerede en del ord fra dansk, selvom de måske staves lidt anderledes, fx café, jalousie, journaliste, optimiste, université, balcon osv.

I fransktimerne er der stor variation, når du træner mundtlige og skriftlige sprogfærdigheder. I undervisningen arbejder du med franske tekster, ser film og billeder, hører lydklip og sange, arbejder med grammatik, interaktive opgaver, quizzer, spil, bruger telefonapps og producerer små filmklip. Herigennem får du kendskab til fransk kultur, historie og aktuelle emner.

Du kan vælge fransk som begyndersprog på A-niveau enten som 2. fremmedsprog eller som studieretningsfag i en sproglig studieretning. Ved begge dele begynder vi helt forfra med basalt ordforråd, udtale og grammatik. I vil dog allerede fra starten kunne læse små tekster, da I kender mange ord fra engelsk eller dansk.

I en sproglig studieretning kombinerer du fransk med engelsk og spansk eller tysk. Det giver en god og bred sproglig ballast, som kan bruges på mange videregående uddannelser. Fagene understøtter desuden hinanden, fordi ordforråd og grammatik i en vis udstrækning ligner hinanden.

 


 

Følg os på Facebook

 


 

Følg os på Instagram

 

RINGKJØBING GYMNASIUM FORDI...

Læs om nuværende og tidligere elevers anbefaling af Ringkjøbing Gymnasium.

Se mere >

STUDIERETNINGER

Ringkjøbing Gymnasium udbyder 12 studieretninger.


Se mere >

Hvorfor - STX?

Se kampagnefilm udviklet af de
almene gymnasier: Hvorfor - STX?

Se film: Hvorfor - STX?  >

OPTAGELSE AF NYE ELEVER TIL 1G

RINGKJØBING GYMNASIUM
Sådan bliver du optaget på STX.


Se mere >